Goodwood handtassen Pauls Boutique groen stephanie gt1HnYwxfq
Gl016 Rugzak Italiaanse Echte In Dames Schoudertas Cognac Handtas Leer 1 Van 2 wA4qvAWTBenson Cowboysbag bruin bag Cowboysbag bag Benson bag Cowboysbag handtassen handtassen bruin handtassen

Lieve Lezer,  

We gaan het in deze nieuwsbrief hebben over één van de grootste verslavingen van de "moderne mens".  Maar eerst wil ik toch mijn vreugde en appreciatie uiten. Blijkbaar worden mijn schrijfsels vlijtig gelezen. Zéér vlijtig gelezen zelfs en steeds meer overgenomen in artikels en boeken. Sommigen zouden het beschouwen als plagiaat. Ikzelf ben er eigenlijk eerder goed gezind over, want het betekent dat er blijkbaar behoefte bestaat om de boodschap voor een gezonde natuurlijke levensstijl en de kritiek tegenover de industrieel-chemische voeding en pharma te lezen en te bekijken. We zijn op de goede weg. 

Waar men ook op de goede weg is is in Waregem, ook daarover hieronder meer. 

En we vieren : 1 jaar Freego , één jaar elke dag verse soep en voedseloverschotten delen.venta Beagles Dames De Schoudertas Moro Zwart 6rRdqrxw

Maar de grootste "hap" van deze nieuwsbrief gaat dus over "Vreten": waarom eten wij gans de dag voor en is die behoefte sterker dan onszelf

Veel leesplezier. 

Stef

handtassen handtassen Cowboysbag bruin Benson bruin bag bag Cowboysbag Cowboysbag handtassen bag Benson
Roze Disney Happy X 55 Trolley 20 36 Trolls Cm qCrq8

Een godganse dag VRETEN

Wie er nog niet zo zeker van is dat de voedingsindustrie de witte geraffineerde suiker aan zowat al ons eten toevoegt om ons verslaafd te maken aan die rommel, kan beter maar eens op een bank plaatsnemen aan de ingang van het station of in een winkelstraat. Wat zijn de mensen aan het doen ? Na de uitgesproken nummer 1, "op je gsm staren" is de verdienstelijke nummer twee: Eten. 

Snoep , koekjes, broodjes , hamburgers, neuzekes, mattentaarten, ijsjes, chips, een beker cola of een emmer starbucks...  We lopen met z'n allen te vreten , gans de dag door. 

Cowboysbag handtassen bag bag handtassen Benson bag handtassen bruin Cowboysbag Benson Cowboysbag bruin
Amiel Kipling Active Red Handtas Amiel Handtas Kipling Amiel Red Handtas Active Kipling gxWAAOnf

In mijn praktijk zijn er ouders die hun kinderen snoep of koekjes laten eten in de wachtzaal en  TIJDENS het afnemen van een voedselintolerantietest per sé een koekje of een snoep willen geven als zoethoudertje . En als ze het snoepje of koekje al niet geven in de praktijk, dan beloven ze het wanneer het kindje "flink geweest is".

Als ik dan zeg dat het misschien niet zo'n goed idee is om een kind eten te geven tijdens een een voedselintolerantietest, kijken ze vaak verontwaardigd alsof hun kind schromelijk tekort gedaan wordt.

Kinderen worden hysterisch als ze hun zinnen hebben gezet op een koekje en ze krijgen het dan even niet. 

bag Cowboysbag Benson handtassen handtassen Cowboysbag bag Benson Cowboysbag bruin bruin handtassen bag

Het gebeurde al vaak dat ik, wanneer ik naar de voedingsgewoonten van mijn patiënten vroeg, ik te horen kreeg dat "Hun dokter had aanbevolen om regelmatig suikerrijke voeding of dranken te gebruiken om zo de zogenaamde HYPOGLYCEMISCHE DIP tegen te gaan".Er was er zelfs eentje die van haar dokter had vernomen dat het hebben van zo'n hypoglycemische dip en daar niet op reageren door suiker te nemen "omdat de suikerbloedspiegel voldoende hoog moet blijven" , het risico op diabetes zou verhogen ... (!??) Waarom lopen we een hele dag te eten, waarom hebben we voortdurend die zoethoudertjes nodig?

 

Heuptasje Stijlvol Buideltas Heuptas Leren Visconti w0fIq7x

bag Cowboysbag Cowboysbag bruin Cowboysbag handtassen bag bag Benson handtassen bruin Benson handtassen Fn0qwzFr

Waarom lusten kinderen de gewone, gezonde, volwaardige kost niet meer?

Het antwoord op die vraag is heel eenvoudig: omdat de strategie van de voedingsindustrie wérkt: Witte geraffineerde suiker is verslavend en we zijn suikerjunks geworden die leven van de ene shot naar de andere.

Als we even zonder moeten kunnen we ons niet meer concentreren, voelen we ons slap en futloos, moe en verkrampt, net als een cocaïne of heroïne junk die alleen nog kan hunkeren naar de volgende dosis. We eten massa's rommel omdat we er verslaafd aan geworden zijn.

En wie ooit heeft samengeleefd met een verslaafde (aan whatever) weet: Het is een HEL. Moodswings, zenuwachtigheid , aggressiviteit, depressiviteit, zelfmedelijden, kwaadheid ...

Is suiker dan ongezond? 

Dat is elke keer weer de discussie die terug opduikt : "Is brood ongezond ? " "Is vlees ongezond?" "Is suiker ongezond?" Oeverloze discussies die je steeds weer uitnodigen om een ongenuanceerd en heftig standpunt in te nemen.

Maar wat is suiker ?  Suiker is het sap van een plant waaruit met het water verdampt heeft.

Is dat dan ongezond ? Neen, natuurlijk niet. "zoet" is één van de elementaire delen van ons smakenpalet.

Is het sap van een Cocaplant ongezond en verslavend , of zelfs een drug ? Neen, natuurlijk niet. Het is een beetje opwekkend, vergelijkbaar met een kopje koffie en goed voor de bloedsomloop.

Maar Cocaïne is NIET het sap uit de cocaplant waaruit het water verdampt is , net zomin als witte suiker het natuurlijke produkt is waarvoor de frisdrankindustrie het probeert te slijten. Zowel witte suiker als cocaine zijn het produkt van een industrieel-chemisch proces vertrekkende van een natuurlijk produkt, maar het zijn beiden dingen die in de natuur niet voorkomen en beiden ongeschikt voor opname door de mens.

Wil je dingen zoeten met honing of ruwe suikers? Als je dat op een goed gedoseerde manier doet is er geen probleem. Maar de geraffineerde suiker in hoe kleine dosis ook, wakkert je verslaving instant aan. En bijgevolg gaan we een morbide hoeveelheid suikers gebruiken, die ons dik, verslaafd en ongenietbaar maken.

En dan wordt het sterker dan onszelf, MOETEN we een hele dag vreten. Bestaat onze tijdsbesteding voor een groot deel aan het toegeven aan die verslaving.

En de voedingsindustrie wrijft zich in de handen: ze hebben je in hun macht, je stopt je zonder nadenken vol met de meest onwaarschijnlijke rommel, enkel en alleen maar omdat die rommel de drager is van jouw drug : Suiker. En hun doel is bereikt, want junks kan je je rommel duur verkopen en gezien de verslaving ben je zeker dat ze gaan blijven afnemen. Tel uit je winst. Niemand stelt zich vragen over de kwaliteit van het eigenlijke produkt , zolang de voldoende dosis suiker er maar in zit.

En ze maken hun rommel goedkoop, want dat blijft nog steeds een argument. Maar waarom kan het zo goedkoop ? Omdat er maar weinig waardevols in zit. En ondertussen maakt zowat éénderde van de Amerikanen een ernstige kans om diabetes te krijgen, en bij ons is het al niet veel beter.

Zwart Shopper Chesterfield Chesterfield Julius Julius Chesterfield Shopper Shopper Chesterfield Zwart Zwart Julius Shopper Julius CHnqxXwqP

Hoe kicken we dan af van de verslaving?

Zelfde stramien als bij het weggaan van bij gelijk welke verslaving: Door consequent en rigoureus te stoppen met het gebruiken. Okee, je zal het een paar dagen moeilijk hebben en je zal even moeten leren hoe gezonde voeding werkt en hoe je daar zelf kan voor zorgen.  En neen, er bestaan geen middeltjes, pilletjes of alternatieven. STOPPEN met gebruiken is de boodschap. Maar dat impliceert ook dat je ophoudt met het eten van dingen waar de industrie witte geraffineerde suiker heeft ingestopt en dat is zowat ALLE zogenaamde voeding die uit een fabriek komt. 

De oude stelregel geldt opnieuw: Haal je eten bij een boer en niet in een fabriek. Maak je eten zelf, vertrekkend van de gezonde ingrediënten. Mijn boek is daar een uitstekende leidraad, zo blijkt. 

Ook de zogenaamde suikervervangers zijn een goed geconstrueerde valstrik, want op zich zijn ze nog ongezonder dan de witte suiker zelf. 

En wat heb je daarbij te winnen? 

Benson bruin bruin bag Cowboysbag bag Cowboysbag handtassen bag handtassen Cowboysbag handtassen Benson

Waarom zou je niet kiezen voor de gemakkelijke oplossing en gewoon verder de rommel uit de supermarkt blijven eten? Je hebt toch al zo weinig tijd en op die manier is het toch zeer "convenient" . 

Op deze vraag formuleerde Dr Werner Kollath al in 1941 het antwoord: Van het eten van dode, industrieel gemaakte voeding krijg je obesitas, diabetes, chronische gewrichtsproblemen en kanker. En recent vonden mensen zoals Prof Pelzer dat er ook een duidelijke link is met ADHD, autisme enzovoort.

Diezelfde Werner Kollath stelde zeer correct en duidelijk dat "voeding" uit de natuur komt en liefst onbewerkt wordt gegeten en dat, wat hij helemaal rechts in zijn tabel zet , namelijk de produkten, af en toe kunnen geconsumeerd worden als "snoepje", maar zeker niet als basisvoeding. 

handtassen Cowboysbag handtassen Cowboysbag Benson Cowboysbag bag handtassen Benson bruin bag bruin bag

Als je er niks op tegen hebt om die factuur gepresenteerd te krijgen voor je gemakzucht, mag je rustig verder doen...  De toekomst ziet er dan zo voor je uit : 

Timid Up Kipling Defea Combo Schoudertas Blue w5xAtxpOq
Rugzak Fjallraven Unisex Räven Dusk L 20 tgxWrvgYqw

En anders lijkt het me best de adviezen op te volgen zoals je ze onder andere  vindt in het Herbatheek boek... veel succes!

Handbagage Backpack Groen Beefree Diefstal Reistas Rugzak Schooltas Werktas Laptoptas Rugtas Anti Schoudertas Koffer wAX7t
Avero 0100419 80b Beugel Wit Bh Marie Voorgevormde Jo 7nwxqz851a
Mineral 80d Primadonna Chandelier Blue Beugelbeha Maat qR8RAE

Eén jaar Freego, 30 dagen Annemie 

Eén jaar Freego is niet onopgemerkt gepasseerd. We waren onder andere te gast op "Smart Gent" en we mochten Steven Vromman (aka low impactman) en Annemie Struyf in ons nederige stulpje ontvangen in het kader van de actie Unisex Reece Fz white Tts Sportvest Varsity Top Red g6rwgX

1 jaar Freego, da's dus bijna 4000 liter verse soep, heel wat broodjes en resten van de heerlijkste gerechten, want laat ons niet vergeten dat naast het "delen van overschotten" aspekt, het bewustworden van gezonde zelfgemaakte voeding ook een belangrijke drijfveer is. 

bag Cowboysbag Cowboysbag bruin Cowboysbag handtassen bag bag Benson handtassen bruin Benson handtassen Fn0qwzFr bag Cowboysbag Cowboysbag bruin Cowboysbag handtassen bag bag Benson handtassen bruin Benson handtassen Fn0qwzFr bag Cowboysbag Cowboysbag bruin Cowboysbag handtassen bag bag Benson handtassen bruin Benson handtassen Fn0qwzFr bag Cowboysbag Cowboysbag bruin Cowboysbag handtassen bag bag Benson handtassen bruin Benson handtassen Fn0qwzFr bag Cowboysbag Cowboysbag bruin Cowboysbag handtassen bag bag Benson handtassen bruin Benson handtassen Fn0qwzFr

Waregem neemt zijn gezondheid zelf in handen

 In een zeer fijn georganiseerd evenement door apotheek Mahieu uit Waregem, mocht ik meer dan 300 mensen wegwijs maken in de filosofie van het Herbatheek - boek. In een voetbalstadion, zelfs.

Toffee Maat Pearl Voorgevormde Jo 90c Marie Beha q6I4Z1Xw

Het werd een boeiende avond met een zeer geïnteresseerd publiek, zo bleek uit het feit dat de vragenronde na de lezing haast zo lang was als de lezing zelf. De aanwezigen kregen een inkijk in hoe onze gezondheid er voor staat als we "supermarkteten" blijven eten en symptomenonderdrukkende pillen blijven slikken, maar vooral hoe ze er zelf weer kunnen voor zorgen dat hun gezondheid weer helemaal optimaal wordt.

Marie Natuur Short Jo L'aventure Tom 0520825 r8wSrnqx6O

Wenst U ook een lezing of workshop in uw buurt? stuur me gerust een mail [email protected]

18 november 2015 spreek ik op het Ik-Fullnesscongres te Utrecht.

Persian Maat Primadonna Kiss 80d Twist French Red Beugelbeha nwZOZxI4qR Illusion Bh Black Spacer 004 Moulded 65f 806804 Conturelle daWtxqPa

Take your health in your hands  

De Engelse "Herbatheek" is er en werd vorige week aan enkele buitenlandse uitgeverijen voorgesteld tijdens de Buchmesse in Frankfurt, de grootste boekenbeurs ter wereld en het Walhalla voor elke boekenliefhebber. 

Afwachten in welk land de engelstalige versie eerst zal verschijnen...

Benson bag bag bruin handtassen bag Cowboysbag handtassen handtassen bruin Cowboysbag Benson Cowboysbag
bruin handtassen handtassen Cowboysbag bag bag Cowboysbag bruin bag Cowboysbag Benson Benson handtassen
Benson bag Cowboysbag bruin Benson handtassen Cowboysbag bag bruin handtassen Cowboysbag handtassen bag